1. Vakkundige montage
  2. Gewenste temperatuur
  3. Snelle levering

Veelgestelde vragen

Wat is de levensduur van een airconditioning systeem?
Bij gemiddeld gebruik, bij correct uitgevoerd onderhoud gaat een systeem gemiddeld tot 12 jaar mee.
 
Waarom koelen of verwarmen met een airco?
Wat betekent nou COP en EER? Zodra je dat weet dan weet je ook waarom je met een airco moet verwarmen!
 
De termen COP (prestatiecoëfficiënt) en EER (energie-efficiëntieverhouding) beschrijven het verwarm- en koelrendement van airconditioners. Ze duiden de verhouding van verwarming of koeling door een unit aan ten opzichte van de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om deze te genereren.
Als een airconditioner dus 5kW warmte genereert met 1kW elektriciteit, dan is de COP 5.0. Als een airconditioner 5kW koeling genereert met 1kW elektriciteit, dan is de EER 5.0. Hoe hoger de COP en EER, hoe energiezuiniger het systeem is. In zo geval zou je een rendement hebben van 500%
 
Een voorbeeld:
Een elektrische kachel van 1kW produceert 1000 watt warmte.
Een airco met een verbruik van 1000 watt produceert dus 5000 watt aan warmte.
Dit is waarom heel Nederland overstapt van aardgas naar luchtwarmtepompen/ airconditioning.
 
Is het noodzakelijk om ramen en deuren te sluiten wanneer de airco aan staat?
Nee, maar om snel de ingestelde temperatuur te bereiken is het advies om ramen en deuren zo veel mogelijk dicht te houden. Zeker wanneer de buitentemperatuur sterk afwijkt van de temperatuur binnen. 
 
Airco’s gebruiken toch veel stroom?
Elektrische apparaten gebruiken inderdaad stroom, maar de huidige techniek in airco’s is zeer energie-efficiënt en daardoor is het energieverbruik van airconditioning laag.
 
Wat betekenen SCOP en SEER?
Het energieverbruik (rendement) van een airco/warmtepomp wordt uitgedrukt in de SEER- en SCOP-waarde. SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) geeft de seizoensgebonden waarde van de energie-efficiëntie van het product weer en bepaalt zijn energieklasse in koelmodus. SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) geeft het seizoensgebonden rendement weer en bepaalt de energieklasse van de airco/warmtepomp in verwarmingsmodus. Hoe hoger de SCOP- en SEER-waarden, hoe zuiniger het toestel.
 
Wat is R32?
R32 is het koelmiddel van de volgende generatie met een bijna 70% lager broeikaseffect dan R410A. Vanwege zijn superieure kwaliteiten biedt R32 verbazingwekkende voordelen voor energie-efficiëntie. Het heeft een potentieel koeleffect 1,5 maal dat van R410A, dit betekent dat R32 minder energie nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken. R32 vereist ook minder koelmiddelvolume om te werken.
 
Heb ik garantie op mijn airco?
Ja, wij geven standaard op al onze airconditioners twee jaar garantie, mits deze geïnstalleerd zijn door een erkend installatie-bedrijf. Op MCL geven wij standaard drie jaar garantie. 
 
Wat kost een airco aan stroom?
Een vaste airco waarmee je één kamer kunt koelen verbruikt gemiddeld 0,75 kWh stroom per uur. Stel dat je de airco 16 uur per dag gebruikt, zit het stroomverbruik van de airco op 12 kWh per dag.