1. Vakkundige montage
  2. Gewenste temperatuur
  3. Snelle levering

Verwarmen

Bent u op zoek naar manieren om te besparen op uw energierekening? Neem dan zeker de optie verwarmen met airco in overweging. Een airco met verwarmingsfunctie (en die hebben ze tegenwoordig bijna allemaal) is energiezuinig; bij het verwarmen is het rendement vele malen hoger dan die van een cv-ketel. Bovendien gebruikt een airco met warmtepomp geen gas maar elektriciteit en op moment van schrijven is elektriciteit een stuk goedkoper dan gas. De Limiet Airco adviseert u graag persoonlijk over verwarmen met airco. Hebben we het merk en type met de juiste capaciteit en features voor u gevonden, dan komen we deze vakkundig monteren.
 
 
Airco-verwarming: hoe werkt dat?
We associëren airco vooral met koelen. De toegevoegde functie verwarmen is dan ook iets van de laatste jaren. Bij het verwarmen werkt uw airco als een warmtepomp; een lucht-lucht-warmtepomp, om precies te zijn. De technologie die dit mogelijk maakt heet ‘invertertechnologie’. Hiermee wordt de werking geïnverteerd oftewel omgedraaid. De airco haalt dan warmte uit de buitenlucht en brengt deze naar binnen. Op deze manier kunt nagenoeg iedere ruimte in huis verwarmen met airco.
 
Warme uit de buitenlucht … wat nou als het vriest?
Het is wellicht een vreemd idee dat de airco in de winter warmte uit de buitenlucht haalt. Meestal is het buiten kouder dan binnen en het kan in Nederland nog steeds behoorlijk vriezen. Toch zit er dan nog genoeg warmte-energie in de lucht waarmee uw airco kan verwarmen. Zo kan de LG Standaard PLUS, onze populairste airco, verwarmen bij buitentemperaturen tot -15 graden. Een leuk weetje: voor verkoelen moet het buiten minstens -10 graden zijn.
 
Is verwarmen met airco goedkoper dan op gas?
In de meeste situaties geldt: ja, verwarmen met airco is goedkoper dan verwarming op gas. Meestgebruikte verwarming op gas is een cv-installatie. Sommige cv-ketels halen een rendement van boven de 100%. Dat betekent dat deze meer warmte-energie produceren dan dat er aan gas ingaat. Ter vergelijking kunnen airco-warmtepompen in optimale omstandigheden rendementen halen van 400% of meer. Verder werkt een airco-warmtepomp op elektriciteit en die is momenteel goedkoper dan gas. Zullen we eens kijken of verwarmen met airco ook in uw situatie goedkoper is dan verwarmen op gas? Klik of tap op het icoon rechts onderin om een van onze experts te spreken.
 
Werkruimtes en kantoren verwarmen met airco
De Limiet Airco is er ook voor bedrijven en werkgevers. Kunt u besparen op energiekosten door te verwarmen met airco? Waarschijnlijk wel. Wij hebben diverse airco’s in het assortiment, geschikt voor het verwarmen van een enkele (thuis)werkruimte tot hele verdiepingen in kantoorgebouwen. Vraag een offerte aan voor een maatwerk-oplossing van De Limiet Airco voor uw bedrijf.
Populaire airco systemen om mee te verwarmen: