1. Vakkundige montage
 2. Gewenste temperatuur
 3. Snelle levering

Airco kopen

De aanschaf van een nieuwe airco is vaak meer dan een kwestie van “even een airco kopen”. Er zijn namelijk diverse soorten airco’s en binnen iedere soort zijn er weer verschillende uitvoeringen om uit te kiezen. Bij De De Limiet Airco kunt u goed geïnformeerd een airco kopen in onze webshop. Het grote voordeel is dat u rechtstreeks bij de specialist bestelt, die u graag deskundig informeert over welke airco voor u de beste keus is. De kans is groot dat we u een airco adviseren die naast verkoelen ook kan verwarmen. Dat scheelt namelijk aanzienlijk in de gasrekening, iets wat iedereen in deze tijd wel aanspreekt. Meer weten? Lees verder of bestel direct!

Bekijk ons aanbod airco's

Airco kopen in Nederland?

Wanneer we het in Nederland hebben over airco kopen, dan gaan er nogal eens wat wenkbrauwen omhoog. “Voor die paar dagen warm weer per jaar?“ is een veelgehoorde reactie. Het hoeft echter niet per se boven de 30 graden te zijn voor een airco om nut te hebben. Een airco kopen en installeren is voor meer goed dan alleen verkoeling. De lucht wordt bijvoorbeeld door het apparaat gefilterd en er wordt verse lucht van buiten aangetrokken. Deze luchtverversing zorgt ervoor dat het zuurstof- en vochtgehalte in de lucht op peil blijft en voert afvalstoffen af naar buiten. Airconditioning heeft dan ook een belangrijke functie in klimaatbeheersing: door airco te kopen zorgt u voor een aangenaam binnenklimaat om in te wonen en werken.

Warmtepomp

Nog een reden waarom airco kopen in Nederland juist wél nut heeft: wanneer u de juiste airco-installatie kiest, kan de centrale verwarming eruit. Moderne airco’s kunnen namelijk niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Uw airco doet dan dienst als warmtepomp, waarmee u gasloos en efficiënt iedere ruimte heerlijk verwarmt. Mocht u vanwege de aanschafprijs nog twijfelen of u een airco wilt kopen, dan zal de besparing op energiekosten u wellicht over de streep trekken.

Welke airco heb ik nodig?

Om een airco te kopen bent u bij De Limiet aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u airco’s voor iedere situatie en ieders voorkeuren. Omdat er zoveel factoren zijn die uw keuze kunnen beïnvloeden, hebben we ieder product van uitgebreide informatie voorzien. Zo kunt u uw airco kopen op basis van wat u belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het energielabel: iedere airco is ingedeeld in twee energieklassen, namelijk een voor het koelen en een voor het verwarmen. In het productoverzicht staat dit aangegeven als “Energielabel: A++ / A+”
   
 • Het vermogen: het vermogen van een airco-installatie wordt aangegeven in BTU en kW. BTU staat voor British Thermal Unit. Hiermee kunnen we berekenen hoeveel m3 de airco bij benadering kan koelen en verwarmen. Voor het gemak hebben wij dat alvast voor u gedaan. Zo ziet in in één oogopslag dat de Panasonic Split Airco FZ25-WKE met een vermogen van 9000 BTU / 2,5 kW tot ongeveer 60 m3 kan koelen en verwarmen.
   
 • Bedieningsgemak en inzicht: onze airco’s zijn standaard uitgerust met een afstandsbediening. Daarnaast kunt u in veel gevallen als optie kiezen voor wifi-connectie. Hiermee kunt u de airco bedienen via een app en heeft u altijd inzicht in uw verbruik.
   
 • Het merk: wellicht bent u ervaren in het kopen van airco’s en heeft u al een merkvoorkeur ontwikkeld. Bij de Limiet Airco’s verkopen en installeren we uitsluitend A-merk airco’s, waarmee we altijd vertrouwde kwaliteit bieden. Bezoek onze webshop om o.a. LG, Daikin, of Mitsubishi airco's te kopen. 

Soorten airco’s

Naast bovenstaande is het soort airco van belang. Wie de airconditioning flexibel wil kunnen verplaatsen, kiest voor een mobiele airco. Deze verplaatst u bijvoorbeeld gemakkelijk van de woonkamer naar uw werkruimte en weer terug. Voor meer vastigheid en mogelijk meer vermogen is een split-airco ideaal. Deze bestaat uit een binnenunit en een buitenunit, die efficiënt samenwerken om uw woning of kantoor te koelen en verwarmen. Wilt u met één airco-installatie meerdere ruimtes bedienen, kies dan voor een multi-split airco. Deze bestaat uit een buitenunit waar meerdere binnenunits op aangesloten zijn.

Advies over airco’s kopen

Zelfs met de informatie van deze pagina en de uitgebreide productomschrijvingen, kan het nog een hele klus zijn om de juiste airco te vinden. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen wanneer u een airco wilt kopen. We adviseren u graag! Desgewenst zorgen we ook voor vakkundige montage, onderhoud en service. Uw binnenklimaat is in goede handen bij De Limiet Airco.

Bekijk ons aanbod airco's